FÅ 3 TILBUD

5 tips for produktbilder som selger i nettbutikken din

Visuelle elementer er avgjørende for enhver nettbutikk. Kundene dine kan ikke fysisk se eller ta på produktene, så bildene du bruker blir deres viktigste kilde til informasjon og inspirasjon. Gode produktbilder kan være forskjellen mellom en kunde som forlater siden din og en som legger varen i handlekurven.

I samarbeid med Finnfoto.no, som er eksperter med lang erfaring med fotografering og utforming av fotoprodukter, så deler vi i dette innlegget våre 5 beste tips for produktbilder som vil løfte nettbutikken din og hjelpe deg med å selge mer.

Kortversjonen
  • I en nettbutikk, hvor kunder ikke kan se eller ta på produktene fysisk, blir produktbildene den viktigste informasjonskilden. 
  • Naturlig lys anbefales for å oppnå myke og flatterende bilder, men kunstige lyskilder som softbox-lamper kan også brukes for å skape jevn og god belysning, spesielt når naturlig lys ikke er tilgjengelig.
  • En ren og nøytral bakgrunn hjelper til med å holde fokus på produktet, uten distraksjoner. Hvit eller lys grå er ofte foretrukket for å skape et profesjonelt og rent uttrykk, og kan hjelpe produktet å "poppe" mer i bildet.
  • Det er viktig å vise produktene fra flere vinkler og inkludere nærbilder av detaljer for å etterligne opplevelsen av å undersøke et produkt i en fysisk butikk.

Sørg for god belysning

Belysning er kanskje den viktigste faktoren for vellykkede produktbilder. Riktig lyssetting sikrer at produktet ditt vises klart og tydelig, uten forstyrrende skygger eller refleksjoner.

Naturlig lys er ofte det beste valget for produktfotografering. Prøv å plassere produktet ditt nær et vindu som slipper inn rikelig med dagslys. Unngå direkte sollys, da dette kan skape harde skygger og overeksponerte områder. I stedet, bruk gardiner eller persienner for å diffusere lyset og skape en mykere, mer jevn belysning.

Hvis naturlig lys ikke er et alternativ, eller du trenger ekstra belysning, invester i noen gode kunstige lyskilder. Softbox-lamper er et populært valg blant profesjonelle fotografer. Disse sprer lyset jevnt og reduserer harde skygger, noe som gir et mer flatterende utseende.

En annen viktig faktor er fargetemperaturen på lyset ditt. Sørg for at lyskilden din har en nøytral fargetemperatur for å unngå uønskede fargeskjær på produktet. Rundt 5000K (dagslys) er vanligvis ideelt.

Til slutt, eksperimenter med vinkelen og plasseringen av lyskilden(e) for å finne den mest flatterende belysningen for hvert produkt. En god tommelfingerregel er å plassere hovedlyskilden 45 grader til siden for produktet, med en fylllys på den motsatte siden for å mykne skyggene.

Hjelp med digitale tjenester?
La våre eksperter hjelpe deg med å innhente det beste tilbudet.

Bruk en nøytral bakgrunn

En ren, nøytral bakgrunn lar produktet ditt skinne uten distraksjoner. Når kundene dine surfer gjennom nettbutikken din, vil du at oppmerksomheten deres skal være rettet mot produktene, ikke mot rotete eller forstyrrende bakgrunner.

En hvit eller lys grå bakgrunn er vanligvis det beste valget for produktbilder. Disse nøytrale fargene passer til de fleste produkter og gir et rent, profesjonelt utseende. Hvit er spesielt nyttig for å få produktet ditt til å "poppe" og trekke øyet til kunden.

For å oppnå en sømløs, uavbrutt bakgrunn, kan du vurdere å investere i et lite fotostudio eller ta bilder på en fotoboks. Disse kommer ofte med innebygde lys og en uendelig kurvet bakgrunn, noe som eliminerer synlige hjørner eller kanter.

Hvis et fotostudio ikke er et alternativ, kan du enkelt lage ditt eget hjemmestudio med noen ruller med bakgrunnspapir eller stoff. Heng bakgrunnen din på en vegg eller fra et stativ, og la den bukte seg jevnt ned og over gulvet. Dette vil skape en sømløs bakgrunn uten synlige overganger.

Pass på at bakgrunnen din er stor nok til å fylle hele bilderammen uten å vise kantene. Du vil også sørge for at den er fri for rynker, flekker eller andre uregelmessigheter som kan trekke oppmerksomheten bort fra produktet.

I noen tilfeller kan en teksturert eller farget bakgrunn være passende, avhengig av den estetiske stilen til merkevaren din. Men selv da bør bakgrunnen være enkel og ikke ta oppmerksomheten bort fra selve produktet.

Ved å bruke en nøytral, sømløs bakgrunn sikrer du at produktene dine forblir stjernene i bildene dine, noe som hjelper kundene med å fokusere på detaljene og kvalitetene som gjør produktene dine unike.

Vis produktet fra flere vinkler

Når kundene handler i en fysisk butikk, har de muligheten til å se, berøre og undersøke et produkt fra alle sider før de bestemmer seg for å kjøpe. I en nettbutikk er det produktbildene dine som må gi denne opplevelsen.

For å gi kundene dine et fullstendig inntrykk av produktet, er det viktig å vise det fra flere vinkler. Start med et frontalt bilde som viser produktet klart og tydelig. Dette blir vanligvis hovedbildet som kundene ser når de surfer gjennom nettbutikken din.

Deretter tar du bilder fra andre vinkler - fra siden, toppen, bunnen og baksiden hvis relevant. Disse ekstra bildene lar kundene dine virtuelt "rotere" produktet og se det fra alle sider, akkurat som de ville gjort i en fysisk butikk.

For produkter med viktige detaljer, som sømmer på klær, mønster på stoffer eller tekstur på materialer, sørg for å inkludere nærbilde-bilder som viser disse elementene tydelig. Kundene setter pris på muligheten til å zoome inn og virkelig se kvaliteten på produktet.

Hvis du selger klær eller tilbehør, er det også nyttig å vise produktet i bruk på en modell. Dette gir kundene en idé om passform, fall og hvordan plagget ser ut i en virkelig sammenheng. Hvis du ikke har tilgang til modeller, kan mannekenger eller flate bilder være et alternativ.

Husk at målet er å gi kundene dine så mye visuell informasjon som mulig for å hjelpe dem med å ta en informert avgjørelse. Jo flere vinkler og detaljer du kan vise, desto mer selvsikre vil kundene være i kjøpet.

Ikke nøy deg med bare ett bilde - vis produktene dine fra alle deres beste sider og la bildene dine være salgsverktøyet kunden din trenger.

Fremhev detaljer og tekstur

Mens helhetsbilder er viktige for å gi kundene et generelt inntrykk av produktet ditt, er det detaljene som virkelig selger. Nærbilde-bilder lar kundene dine se de små tingene som gjør produktet ditt unikt og av høy kvalitet.

For klær og tilbehør, zoom inn på viktige detaljer som knapper, glidelåser, sømmer og stofftekstur. Disse elementene kan fortelle mye om kvaliteten og konstruksjonen av plagget. Hvis du selger smykker, sørg for å fange detaljer som innfatningen av steiner, lukkemekanismer og eventuelle graveringer eller mønstre.

For hjemmeinnredning og møbler, fremhev teksturen på stoffer, mønsteret på puter eller åringen på treoverflater. Disse detaljene hjelper kundene med å forestille seg hvordan produktet vil se ut og føles i hjemmet deres.

Belysning spiller en viktig rolle i å fremheve detaljer og tekstur. Sørg for at lysoppsettet ditt fanger disse elementene på en flatterende måte uten å skape forstyrrende skygger eller refleksjoner. Myk, diffus belysning er ofte best for å vise tekstur, mens mer direkte lys kan være nyttig for å fremheve spesifikke detaljer.

I tillegg til statiske bilder, vurder å bruke videoer eller 360-graders visninger for å virkelig vise frem detaljene i produktene dine. Disse interaktive elementene kan gi kundene en enda mer inngående forståelse av produktets kvalitet og konstruksjon.

Husk at for mange kunder, er det detaljene som skiller et gjennomsnittlig produkt fra et eksepsjonelt ett. Ved å fremheve disse elementene i bildene dine, viser du kundene dine den omtanken og håndverket som går inn i hvert produkt, noe som bygger tillit og oppmuntrer til salg.

Så ta deg tid til å fange de små tingene - de kan gjøre en stor forskjell for salget ditt.

Vær konsistent i stilen

Når det kommer til produktbilder, er konsistens nøkkelen til et profesjonelt og pålitelig utseende. Kundene dine bør få den samme visuelle opplevelsen enten de ser på en genser, en kjole eller et par sko i nettbutikken din.

Start med å utvikle en stil som passer til merkevaren din. Dette kan innebære å velge en bestemt fargepalett, bakgrunnsstil, lyssetting eller bildeutsnitt. Når du har etablert denne stilen, sørg for å bruke den konsekvent på tvers av alle produktbildene dine.

Konsistens begynner med fotostudiooppsettet ditt. Bruk den samme bakgrunnen, enten det er en nøytral vegg eller et sømløst bakgrunnspapir, for alle produktene. Hold belysningen lik, med de samme lyskildene plassert i de samme posisjonene. Dette sikrer at fargene og skyggene i bildene dine forblir konsekvente.

Når du komponerer bildene dine, bruk de samme vinklene og utsnittstørrelsene for lignende produkter. For eksempel, hvis alle skjortene dine har et frontal hovedbilde, et nærbilde og et bilde av baksiden, sørg for å gjenta dette mønsteret for hver skjorte. Denne gjentakelsen skaper en visuell rytme som gjør det enkelt for kundene å sammenligne og bla gjennom produktene.

Konsistens gjelder også for etterbehandling av bildene. Bruk de samme innstillingene for beskjæring, fargejustering og retusjering på hvert bilde. Dette sikrer at fargene og stilen forblir enhetlig og lar produktene være stjernene, uten forstyrrelser fra variasjoner i bildekvalitet.

Til slutt, ikke undervurder kraften av konsistens i å bygge tillit hos kundene. En enhetlig visuell opplevelse signalerer profesjonalitet, omtanke og oppmerksomhet på detaljer - alle kvaliteter som oppmuntrer kundene til å stole på merkevaren din og føle seg trygge på å foreta et kjøp.

Så før du publiserer bildene dine, ta et steg tilbake og vurder om de alle jobber sammen for å skape en sammenhengende, profesjonell opplevelse. Konsistens kan kreve litt ekstra innsats, men det vil lønne seg i form av økt kundetillit og salg.

Hjelp med digitale tjenester?
La våre eksperter hjelpe deg med å innhente det beste tilbudet.

Få inntil 3 tilbud

Helt gratis
100% uforpliktende
Spar tid og krefter
START HER
Innholdsfortegnelse
Primary Item (H2)
Digitalhjelp1.no er en anbudstjeneste som lar deg innhente og sammenligne uforpliktende tilbud fra flere leverandører innen digital markedsføring.
© 2024 DigitalHjelp1
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram