FÅ 3 TILBUD

Hva er Google Search Console? En komplett guide

Google Search Console er et gratis verktøy som gir webmastere muligheten til å overvåke og forbedre nettstedets synlighet i Google-søk. Dette verktøyet gir innsikt i hvordan Google ser på nettstedet ditt, og gir verdifull informasjon om søkeord, lenker og eventuelle problemer som hindrer nettstedet ditt i å bli indeksert.

Med Google Search Console kan du få informasjon om hvordan Google indekserer nettstedet ditt, og om det er noen problemer med indekseringen. Verktøyet gir også informasjon om søkeordene som brukes for å finne nettstedet ditt, og hvilke sider som vises i søkeresultatene. Dette kan hjelpe deg med å optimalisere nettstedet ditt for søkemotorer og forbedre synligheten din.

Google Search Console er et viktig verktøy for alle som driver med SEO. Det gir deg muligheten til å overvåke og forbedre nettstedets synlighet i Google-søk, og gir verdifull innsikt i hvordan Google ser på nettstedet ditt. Dette verktøyet er gratis og enkelt å bruke, og er derfor et must for alle som ønsker å øke synligheten og trafikken til nettstedet sitt.

Kortversjonen
 • Google Search Console er et essensielt gratis verktøy som tilbyr innsikt i hvordan Google ser og indekserer nettstedet.
 • GSC gir detaljert informasjon om nettstedets ytelse i Google-søk, inkludert søkeordene som fører brukere til nettstedet.
 • GSC understreker betydningen av å ha et brukervennlig og mobiltilpasset nettsted for å forbedre nettstedets synlighet og brukeropplevelse.
 • Verktøyet hjelper også med å forbedre intern og ekstern lenkestruktur for å øke nettstedets autoritet og rangeringer i Google-søk.

Grunnleggende om Google Search Console (GSC)

Hva er Google Search Console?

Google Search Console er et gratis verktøy fra Google som gir bedrifter og nettstedseiere muligheten til å overvåke og optimalisere synligheten til deres nettside i Google-søk. Verktøyet gir innsikt i hvordan Google ser på nettstedet ditt, hvilke sider som er indeksert og hvordan du kan optimalisere innholdet ditt for bedre synlighet.

Fordelene med Google Search Console

Ved å bruke Google Search Console kan du få en rekke fordeler for din nettside. Her er noen av fordelene:

 • Bedre synlighet og rangering: Google Search Console gir deg innsikt i hvordan Google ser på nettstedet ditt, og hjelper deg med å optimalisere innholdet ditt for bedre synlighet og rangering i søkemotoren.
 • Innsikt i søkeord: Verktøyet gir deg innsikt i hvilke søkeord som brukes for å finne nettstedet ditt, og hvilke sider som blir vist i søkeresultatene.
 • Overvåkning av feil og problemer: Google Search Console gir deg beskjed om eventuelle feil eller problemer på nettstedet ditt, slik at du kan fikse dem før de påvirker synligheten og rangeringen din.
 • Innsikt i ytelse: Verktøyet gir deg innsikt i ytelsen til nettstedet ditt, inkludert antall klikk, visninger og gjennomsnittlig rangering.
 • Optimalisering av innhold: Google Search Console gir deg innsikt i hvilke sider som er indeksert, og hvordan du kan optimalisere innholdet ditt for bedre synlighet og rangering.

Generelt sett kan Google Search Console hjelpe deg med å forbedre synligheten og rangeringen av nettstedet ditt i Google-søk, og gi deg verdifull innsikt i hvordan du kan optimalisere innholdet ditt for bedre resultater.

Komme i gang med Google Search Console

For å komme i gang med Google Search Console, må man først opprette en konto. Dette kan gjøres ved å gå til nettstedet til Google Search Console og logge inn med en eksisterende Google-konto eller opprette en ny.

Opprette en konto

For å opprette en konto, må man følge følgende trinn:

 1. Gå til nettstedet til Google Search Console.
 2. Klikk på "Start nå" -knappen.
 3. Logg inn med en eksisterende Google-konto eller opprett en ny konto.
 4. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre opprettelsen av kontoen.

Verifisere eierskap

Etter at man har opprettet en konto, må man verifisere eierskapet av nettstedet man ønsker å analysere. Dette kan gjøres på flere måter, inkludert:

 • Domain: Hvis man har tilgang til DNS-innstillingene for nettstedet, kan man verifisere eierskapet ved å legge til en TXT-post i domenet.
 • HTML-fil: Man kan laste ned en HTML-fil fra Google Search Console og legge den til på nettstedet sitt.
 • URL-prefix: Man kan bekrefte eierskapet av nettstedet ved å legge til en unik meta-tag på hjemmesiden til nettstedet.

Etter at man har valgt en metode for verifisering, må man følge instruksjonene på skjermen for å fullføre verifiseringsprosessen.

Ved å følge disse trinnene, vil man kunne begynne å bruke Google Search Console til å overvåke nettstedet sitt og forbedre synligheten og rangeringene i Google-søk.

Få hjelp med digital markedsføring
La våre eksperter hjelpe deg med å innhente det beste tilbudet.

Slik bruker du GSC

Når du logger inn på Google Search Console, vil du se et dashbord med oversikt over nettstedet ditt. Her finner du viktige rapporter og statistikk som kan hjelpe deg med å forbedre synligheten din i Google-søk.

Ved å bruke disse rapportene og statistikken kan du identifisere områder der nettstedet ditt kan forbedres. For eksempel kan du se hvilke sider som har lav CTR eller høy bounce rate, og dermed gjøre endringer for å forbedre ytelsen.

Google Search Console er et uvurderlig verktøy for å optimalisere nettstedet ditt for søkemotorer. Ved å bruke rapporter og statistikk kan du få innsikt i hvordan nettstedet ditt presterer i Google-søk og gjøre endringer for å forbedre synligheten din.

Teknisk SEO og indeksering

Google Search Console gir deg en oversikt over hvordan Google ser på nettstedet ditt, og det kan hjelpe deg med å identifisere og løse tekniske SEO-problemer. Her er noen av de viktigste aspektene ved teknisk SEO og indeksering som du bør være oppmerksom på når du bruker Google Search Console.

Indekseringsproblemer

Indekseringsproblemer kan oppstå når Google ikke kan indeksere nettstedet ditt riktig. Dette kan skyldes feil i koden, problemer med nettstedets struktur eller problemer med innholdet. Hvis du oppdager indekseringsproblemer i Google Search Console, bør du umiddelbart ta tak i dem for å sikre at nettstedet ditt blir indeksert og rangert riktig i Google.

Sitemap og robots.txt

En sitemap er en XML-fil som inneholder en liste over alle sidene på nettstedet ditt, og det kan hjelpe Google med å indeksere nettstedet ditt raskere og mer effektivt. Du kan også bruke robots.txt-filen til å gi instruksjoner til Google om hvilke sider som skal indekseres og hvilke som ikke skal det. Sørg for å ha en XML-sitemap og en korrekt konfigurert robots.txt-fil for å hjelpe Google med å indeksere nettstedet ditt på en effektiv måte.

Google Search Console gir deg også informasjon om feil på nettstedet ditt, inkludert 404-feil og andre feil som kan påvirke brukeropplevelsen. Du kan bruke denne informasjonen til å identifisere og løse problemer på nettstedet ditt, noe som kan bidra til å forbedre dekningen og indekseringen av nettstedet ditt i Google.

I tillegg kan du bruke Google Search Console til å sjekke statusen for indeksering av nettstedet ditt og se hvilke sider som allerede er indeksert. Dette kan hjelpe deg med å identifisere eventuelle problemer med indeksering og sørge for at alle sider på nettstedet ditt blir indeksert og rangert riktig i Google.

Google Search Console er et kraftig verktøy som gir deg innsikt i hvordan nettstedet ditt presterer i Google-søk. Her er noen tips for å bruke verktøyet effektivt.

Optimalisering og ytelse

Google Search Console gir deg en rekke verktøy som kan hjelpe deg med å optimalisere nettstedet ditt og forbedre dets synlighet og ytelse i Google-søk. Nedenfor ser vi på to av de viktigste verktøyene du kan bruke for å forbedre nettstedets ytelse.

Forbedre nettstedets synlighet

En av de viktigste faktorene for å rangere høyt i Google-søk er å ha et nettsted som er synlig og lett å finne. Google Search Console kan hjelpe deg med å forbedre synligheten til nettstedet ditt ved å gi deg innsikt i hvordan Google ser nettstedet ditt og hva du kan gjøre for å forbedre synligheten.

Du kan bruke verktøyet til å se hvilke sider som er indeksert av Google og hvilke som ikke er det. Du kan også se hvilke søkeord som brukerne søker etter når de finner nettstedet ditt, og hvor ofte nettstedet ditt vises i Google-søk for disse søkeordene. Dette kan hjelpe deg med å identifisere områder der du kan forbedre nettstedet ditt og øke synligheten.

Core Web Vitals og brukervennlighet

Core Web Vitals er en serie med nettstedsmålinger som Google bruker for å vurdere brukervennligheten til nettstedet ditt. Disse målingene inkluderer faktorer som sidehastighet, interaktivitet og visuell stabilitet. Ved å optimalisere for Core Web Vitals, kan du forbedre brukeropplevelsen på nettstedet ditt og øke sjansene for at brukerne blir på nettstedet ditt lenger.

Google Search Console gir deg tilgang til disse målingene og kan hjelpe deg med å identifisere områder der nettstedet ditt kan forbedres. Du kan bruke verktøyet til å se hvilke sider som har problemer med Core Web Vitals, og hva du kan gjøre for å løse dem. Dette kan hjelpe deg med å forbedre ytelsen til nettstedet ditt og gi brukerne en bedre opplevelse når de besøker nettstedet ditt.

Ved å bruke verktøyet til å identifisere områder der nettstedet ditt kan forbedres, kan du øke sjansene for at brukerne finner og bruker nettstedet ditt, og dermed øke sjansene for suksess på nettet.

Avanserte funksjoner

Google Search Console tilbyr en rekke avanserte funksjoner som kan hjelpe brukere med å få mest mulig ut av verktøyet. Noen av disse funksjonene inkluderer muligheten til å koble til Google Analytics og overvåke ytelsen til AMP-sider.

Koble til Google Analytics

En av de mest nyttige funksjonene i Google Search Console er muligheten til å koble til Google Analytics-kontoen din. Dette lar deg se ytterligere data om nettstedets ytelse, inkludert trafikkilder og brukeratferd. Ved å integrere disse to verktøyene, kan du enkelt analysere hvordan brukere samhandler med nettstedet ditt og få innsikt som kan hjelpe deg med å optimalisere ytelsen.

AMP-sider

Accelerated Mobile Pages (AMP) er en teknologi som gjør at nettstedssider kan lastes raskere på mobile enheter. Google Search Console gir deg muligheten til å overvåke ytelsen til AMP-sider på nettstedet ditt. Dette inkluderer informasjon om hvor raskt sidene laster, samt eventuelle problemer som kan påvirke ytelsen.

Ved å bruke disse avanserte funksjonene i Google Search Console, kan du få en dypere forståelse av nettstedets ytelse og optimalisere det for bedre resultater.

Få hjelp med digital markedsføring
La våre eksperter hjelpe deg med å innhente det beste tilbudet.

Feilsøking og varsler

Google Search Console gir deg tilgang til en rekke verktøy som kan hjelpe deg med å feilsøke nettstedet ditt. Dette inkluderer feilmeldinger og varsler som kan hjelpe deg med å identifisere potensielle problemer på nettstedet ditt.

Feilmeldinger kan dukke opp når Google ikke klarer å indeksere bestemte sider på nettstedet ditt. Dette kan skyldes tekniske problemer eller andre hindringer som hindrer Google i å få tilgang til disse sidene. Ved å identifisere feilmeldinger og rette opp problemene, kan du øke synligheten til nettstedet ditt på Google.

Varsler kan også være nyttige når det gjelder å identifisere problemer på nettstedet ditt. Disse varslene kan varsle deg om alt fra malware-angrep til problemer med nettstedets ytelse. Ved å holde deg oppdatert på disse varslene, kan du raskt identifisere og løse problemer før de påvirker nettstedets synlighet.

Feilsøking av tekniske problemer

Google Search Console gir deg også tilgang til verktøy som kan hjelpe deg med å feilsøke tekniske problemer på nettstedet ditt. Dette inkluderer verktøy for å identifisere problemer med nettstedets ytelse, inkludert hastighet og responsivitet.

Du kan også bruke verktøyene i Google Search Console til å identifisere problemer med omdirigeringer og andre tekniske problemer som kan påvirke nettstedets synlighet på Google. Ved å bruke disse verktøyene og rette opp problemene de identifiserer, kan du øke synligheten og ytelsen til nettstedet ditt på Google.

Administrasjon av brukertilganger

Google Search Console gir brukere muligheten til å administrere tilgangen til nettstedet og dets data. For å administrere brukertilganger, må man være en eier eller administrator av nettstedet.

Brukerroller og tillatelser

Det finnes flere brukerroller i Google Search Console, og hver rolle har forskjellige tillatelser. De forskjellige rollene er:

 • Eier: En eier har full tilgang til alle funksjoner i Google Search Console og kan legge til eller fjerne brukere og endre deres tillatelser.
 • Administrator: En administrator har tilgang til de fleste funksjoner i Google Search Console, men kan ikke legge til eller fjerne brukere eller endre eierens tillatelser.
 • Bruker: En bruker har begrenset tilgang til Google Search Console og kan bare se data for de nettstedene de har tilgang til.

For å administrere brukertilganger, må man først legge til en bruker. Dette kan gjøres ved å gå til "Innstillinger" og deretter "Brukere og tillatelser". Deretter kan man legge til en bruker ved å klikke på "Legg til en ny bruker" og angi deres e-postadresse og rolle.

Det er viktig å gi riktig rolle og tillatelser til hver bruker for å sikre at de har tilgang til riktig informasjon og funksjoner. Det er også viktig å fjerne tilgangen til brukere som ikke lenger trenger tilgang til Google Search Console.

I tillegg til å administrere brukertilganger, kan man også endre tillatelser for enkelte funksjoner i Google Search Console. Dette kan gjøres ved å gå til "Innstillinger" og deretter "Brukere og tillatelser". Deretter kan man klikke på "Rediger" ved siden av en bruker og endre deres tillatelser for hver funksjon.

Alt i alt gir Google Search Console brukere muligheten til å effektivt administrere tilgangen til nettstedet og dets data, samt tilpasse tillatelser for hver bruker.

Få hjelp med digital markedsføring
La våre eksperter hjelpe deg med å innhente det beste tilbudet.

Mobilvennlighet og rangeringer

Mobilvennlighet er en viktig faktor for å rangere høyt på Google. Med Google Search Console kan du overvåke mobilvennligheten til nettstedet ditt og få anbefalinger for å forbedre den. Du kan også se hvordan nettstedet ditt fungerer på forskjellige enheter og nettlesere.

Det er viktig å ha et nettsted som fungerer godt på mobil, da stadig flere brukere bruker mobilen til å søke etter informasjon og handle på nettet. Google har også innført en mobil først-indeks, som betyr at de prioriterer mobilvennlige nettsteder i søkeresultatene.

Overvåke og forbedre rangeringer

Med Google Search Console kan du overvåke rangeringene til nettstedet ditt og få innsikt i hvordan du kan forbedre dem. Du kan se hvilke sider som rangerer høyt og lavt, og få informasjon om søkeordene som brukes til å finne nettstedet ditt.

Du kan også se om det er problemer med nettstedet ditt som påvirker rangeringene, for eksempel problemer med mobilvennlighet eller hastighet. Google gir deg anbefalinger for å forbedre disse problemene og øke rangeringene dine.

Det er viktig å overvåke rangeringene dine regelmessig for å sikre at nettstedet ditt rangerer høyt i søkeresultatene. Ved å bruke Google Search Console kan du få verdifull innsikt i hvordan du kan forbedre nettstedet ditt og øke synligheten din på nettet.

Veiledning for bedrifter

Google Search Console (GSC) er et gratis verktøy som gir bedrifter muligheten til å overvåke og optimalisere nettstedets synlighet i Google-søk. Ved å bruke GSC, kan bedrifter få verdifull innsikt i hvordan deres nettside presterer i Google-søk og hvilke forbedringer som kan gjøres for å øke rangeringen.

Bruke GSC for bedrifters SEO-strategi

For bedrifter som ønsker å forbedre sin SEO-strategi, kan GSC være et uvurderlig verktøy. Her er noen måter bedrifter kan bruke GSC for å optimalisere sin SEO-strategi:

 • Søkeanalyse: GSC gir bedrifter en oversikt over hvilke søkeord som brukes for å finne deres nettside, samt rangering for disse søkeordene. Ved å bruke denne informasjonen, kan bedrifter justere sin SEO-strategi for å øke rangeringen for relevante søkeord.
 • Nettstedskart: GSC gir bedrifter muligheten til å sende inn en XML-nettstedskart for å hjelpe Google med å indeksere nettsiden mer effektivt. Dette kan øke sjansene for at nettsiden rangerer høyere i Google-søk.
 • Feilrapporter: GSC gir bedrifter en oversikt over eventuelle feil på nettsiden, som ødelagte lenker eller sider som ikke kan indekseres. Ved å fikse disse feilene, kan bedrifter forbedre brukeropplevelsen og øke sjansene for at nettsiden rangerer høyere.
 • Mobilvennlighet: GSC gir bedrifter en rapport om hvor mobilvennlig deres nettside er. Med stadig flere brukere som bruker mobilen til å søke på nettet, er det viktig for bedrifter å ha en mobilvennlig nettside for å øke rangeringen.

GSC kan være et verdifullt verktøy for bedrifter som ønsker å forbedre sin digital markedsføringsstrategi og øke rangeringen i Google-søk. Ved å bruke informasjonen som GSC gir, kan bedrifter gjøre justeringer og forbedringer for å øke synligheten i Google-søk og tiltrekke seg flere besøkende til nettsiden.

Få hjelp med digital markedsføring
La våre eksperter hjelpe deg med å innhente det beste tilbudet.

Få inntil 3 tilbud

Helt gratis
100% uforpliktende
Spar tid og krefter
START HER
Innholdsfortegnelse
Primary Item (H2)
Digitalhjelp1.no er en anbudstjeneste som lar deg innhente og sammenligne uforpliktende tilbud fra flere leverandører innen digital markedsføring.
© 2024 DigitalHjelp1
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram